blog-3
19
december

Verbeter je concentratie met behulp van je interieur

Wil je je concentratie een boost geven tijdens de examens? Probeer je kot eens anders in te richten!

Er zijn verschillende manieren om je kot te decoreren, maar wist je ook dat je interieur een invloed heeft op je concentratie? Wij zetten alvast enkele tips op een rijtje over hoe je je concentratie kunt verbeteren met behulp van je interieur.


De kracht van kleur
Het is psychologisch bewezen dat kleur een grote invloed heeft op menselijke emoties. Welke kleur kan je dan best integreren in je kot? Geel, maar niet te veel! Geel is een krachtige kleur die stimuleert en energie geeft. Té veel kan echter vermoeiend werken. Probeer dus om gele elementen in je kamer te verwerken: gele kussens, een gele fotokader, één muur een geel kleurtje geven, een geel boekenrek of een gele bureaustoel.  
Planten: planten hebben heel wat voordelen. De lucht op een kot kan snel ongezond worden. Het gebruik van printers, computers, verwarming en airco zorgen er namelijk voor dat de lucht droger wordt. Planten op je kot verbeteren de luchtkwaliteit enorm. Planten nemen CO2 op en zetten dit om naar zuurstof, waardoor de lucht zuiverder wordt. Daarnaast zorgt de groene omgeving voor  een ontspannen geest, en hogere concentratie.


Prik- of magneetbord
Schieten je tijdens het blokken of ontspannen vaak ingevingen of belangrijke to do’s te binnen die je achteraf vergeet? Voorzie je kot van een leuk bord waarop je alles kunt noteren en plannen. Deze zijn enorm handig en zijn bovendien een leuk accessoire.


Concentratie vs. ontspanning
Ontspanning is enorm belangrijk als student. Het zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek tot rust komt, waardoor je je terug energieker, productiever en blijer zult voelen. Zorg er dan ook voor dat je studeerplek en je plek waar je tot rust kunt komen duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn, door bijvoorbeeld een licht transparant gordijn op te hangen of een kledingrek te plaatsen. Op die manier kan je je ‘s avonds volledig afsluiten van je studies.