blog-3
06
juli

5 makkelijke recepten om van te watertanden

Je bent onder de vleugels van mama en papa uit. Voorlopig niet meer de vraag: “Mamaaaa, wat eten we vandaag?” Je zal nu zelf moeten bepalen wat de pot schaft. Om de frietjes en pizza niet uit je oren te laten komen, hebben we enkele lekkere en gemakkelijke recepten opgelijst om het leven voor jou aangenamer te maken. Buon appetito!

1. Gratin van verse groenten

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500g aardappelen in partjes of blokjes
  • zout
  • 250g courgette
  • 1 koolrabi
  • 300g wortel
  • 200g sluimererwten
  • peterselie
  • 500ml groentebouillon
  • 150g geitenkaas
  • paneermeel


Bereiding:

  • Schil de aardappels, wortels en koolrabi en snij in blokjes. Snij de courgette in schijfjes. Gaar al deze groenten in de bouillon en voeg op het einde ook kort de sluimererwten toe.
  • Breng alles in een ovenschotel, voeg er wat bouillon aan toe en strooi er de kaas over samen met het paneermeel.
  • Bak 25 minuten in de oven op 200°C tot je een mooi goudbruin korstje krijgt.

*TIP Bouillon kan je zelf maken, maar kan je ook snel verkrijgen door 2 blokjes groentebouillon in warm water te verkruimelen.  

2. Pasta primavera

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 150g wortelen
  • 300g broccoli roosjes
  • 2 lente uien
  • 200g spaghetti
  • 2 eetlepels pesto
  • olijfolie
  • citroensap
  • peterselie & basilicum


Bereiding:

  • Kook de spaghetti al dente in gezouten water.
  • Snij de paprika’s en wortel in blokjes. Bak deze op in wat olijfolie.
  • Kook de broccoliroosjes gaar in een 4-tal minuten.
  • Hak de peterselie en basilicum fijn. Meng alles onder de spaghetti, voeg citroensap toe en kruid af met peper en zout.

 

3. Rijstmie met tofu

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400ml groentebouillon
  • 300g rijstmie
  • 5oog tofu
  • 250g sluimererwtjes
  • 150g kerstomaatjes
  • 3 rode pepers
  • 2 el sambal (of een pikant alternatief)
  • gemberpuree en citroengras
  • 8 sjalotten
  • 3 el tomatensap
  • 3 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap
  • bieslook als garnituur


Bereiding:

  • Breng de bouillon aan de kook en laat de mie 10 min in de bouillon zwellen.
  • Snij de tofu in blokjes. Snij de pepertjes fijn, zaadjes eruit en snipper de sjalotten.
  • Kook de sluimererwtjes gedurende 5 minuten.
  • Gaar de kerstomaatjes gedurende 15 minuten in de oven op 180°C.
  • Bak de sjalot, tofu en pepertjes. Blus af met vissaus en sojasaus.
  • Meng alles onder elkaar en werk af met citroensap en bieslook.

 

4. Gevulde paprika met couscous en feta

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 200ml groentebouillon
  • 200g couscous
  • 4 rode paprika's
  • 4 gele paprika's
  • 2 wortelen
  • 25g champignons
  • 100g feta
  • peterselie
  • 1 prei
  • 3 el olijfolie


Bereiding:

  • Snij de gele paprika's in fijne stukjes, alsook het wit van de prei, de champignons en de wortelen.
  • Stoof deze groenten aan in olijfolie.
  • Kook de groentebouillon, haal van het vuur en laat de couscous hierin garen.
  • Voeg, als al het water is opgenomen, nog wat olijfolie toe.
  • Snij het hoedje van de rode paprika’s, haal de zaadlijsten eruit en laat de paprika's 20 minuten garen op 200°C in een voorverwarmde oven.
  • Meng alle ingrediënten onder de couscous en vul de rode paprika’s hiermee.
  • Serveer eventueel met een fris slaatje.


5. Ovenschotel met tortelloni en eekhoorntjesbrood of champignons

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500g champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes Look
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 600g gepelde tomaat in blik of tomatensaus
  • 100ml witte wijn
  • 300g tortelloni
  • 80g gemalen kaas


Bereiding:

  • Snij de champignons in schijfjes, snipper de ui en de look. Bak alles op met wat oregano.
  • Eens de champignons gebruind zijn blus je met de wijn, laat inkoken.
  • Voeg dan de tomatensaus toe en laat 10 min sudderen.
  • Kook de tortelloni af zoals aangegeven op de verpakking.
  • Giet ze vervolgens in een ovenschaal, giet ook de tomatensaus erover en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Gratineer nog 10 min in de oven tot de kaas gesmolten is.