blog-3
08
december

Maak je kot kerstproof!

Kerstmis is bij uitstek de gezelligste periode van het jaar. Guur en koud weer houdt ons binnen. Het ideale moment dus om lekker te cocoonen op je kamer en het nóg warmer en huiselijker te maken met de volgende kersttips:

Decoreer in stijl

Meestal heb je maar weinig ruimte om uitgebreid te decoreren op kot en moet je rekening houden met allerlei regeltjes (bv. verbod om iets op te hangen). Dat hoeft geen probleem te zijn! Kies voor een leuke vaas met wat kerstballen en lampjes. Of maak een grote strik met kerstlint rond je stoel, aan je kast of computerscherm. Koop een zacht kussen met kerstman of sneeuwpop, of een schattige kerstknuffel. Sfeer gegarandeerd!

Wees origineel

Geen groot budget? Wees creatief door het maken van een kerstboom uit lege blikjes, snoepjes of met takken. Verf wat dennenappels groen en zet ze in een bloempotje of maak een slinger. Heb je (kunst)planten op je kamer? Ook deze kan je versieren met nepsneeuw, lampjes of kerstornamenten. Op Pinterest vind je tal van ideetjes.

Ga aan de slag met post-its

Zelfs met een pakje post-its transformeer je je kamer in no time tot een kerstproof ruimte. Plak de post-its in de vorm van een kerstboom of ster aan je deur, je muur of tegen je raam. Je kan experimenteren met verschillende kleuren post-its voor nog meer effect.

Lichtjes lichtjes lichtjes

Wie zegt dat je een boom nodig hebt om een lichtjesslinger te gebruiken? Lichtjes brengen direct de kerstsfeer naar je kot. Drapeer ze rond je raam of boven je bed. Overdaad schaadt niet in dit geval! Met witte lichtjes creëer je een rustige aangename sfeer, gekleurde lichtjes zorgen voor een vleugje extra nostalgie.

Speel kerstmuziek

Wat brengt je meer in kerststemming dan gezellige kerstmuziek? Jingle bells horen erbij! Stel je favoriete playlist samen en deel met je kotgenoten. Zo kunnen jullie elkaar trakteren op je favoriete songs. En ja. Af en toe eens meebrullen mág. Dat wordt je in deze periode van het jaar graag vergeven 😉.

Zorg voor wat lekkers

Drink samen met je kotgenoten warme chocolademelk of een kopje soep. Bak koekjes voor iedereen. Versgebakken koekjes doen je hele kot naar Kerstmis ruiken! Ook een heerlijke kerstcake is niet te versmaden. Het internet bulkt van de lekkkere recepten.

Zet je samen met je kotgenoten in voor een goed doel

Kerstmis is een feest van geven en je inzetten voor anderen. Organiseer een warme actie voor een organisatie of mensen die het nodig hebben. Of installeer een spaarpot in de gemeenschappelijke keuken waar al het kleingeld in belandt. Je samen inzetten voor het goede doel doet goed.

- Hou te allen tijde rekening met de geldende coronamaatregelen -

Fijne, warme en gezellige eindejaarsfeesten toegewenst!