blog-3
17
december

Kerstmis op je kot.

Sinterklaas is weer terug naar Spanje. Tijd dus om de kerstballen en de slingers van onder het stof te halen.

Nu je op kot zit, is het aan jou en niet aan je ouders om het gezellig te maken. Met onze vijf tips tover je jouw kot om tot een echt winter wonderland. Haal je kersttrui en de warme chocomelk maar al boven!

1. Wie kerstmis zegt, denkt kerstboom.  Omdat de plaats in je kot beperkt is, ga je best op zoek naar een leuk alternatief voor een echte kerstboom. Zo kan je met groene en rode washi tape een kerstboom aanbrengen op de muur van je kot. Of wat dacht je van een klein exemplaar met glitters of eentje in hout?

2. Lichtjes  horen niet enkel in de kerstboom thuis. Ze brengen direct de kerstsfeer naar je kot. Drapeer ze rond je raam of boven je bed. Gekleurde lichtjes zorgen voor extra nostalgie.


3. Vergeet ook de kerstmuziek niet!  Je kan je favoriete nummers downloaden. Of waarom stel je niet samen met het hele kot jullie top 100 van ‘foute’ kerstnummers samen?


4. Versgebakken koekjes doen je hele kot naar Kerstmis ruiken. Wacht dacht je van deze Rudolfjes? https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/75380/rudolfjes-1

Ingrediënten voor 25 stuks

Basisdeeg:  225 g boter, 1 ei, 175 g suiker en 300 g zelfrijzende bloem.

Voor de afwerking:  150 g pure chocolade en rode smarties


Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er ronde koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.


Voor de afwerking. Smelt 150 g chocolade au bain-marie. Teken met de chocolade een gewei en twee ogen op de afgekoelde koekjes. Plak met chocolade een rood snoepje als neus op elk koekje. Laat opstijven. 

5. Geen oven op je kot? Probeer dan één van de vele No bake recepten die je op het internet vindt. Wat dacht je van stroopwafeltaart?  Of gebruik je microgolf om een heerlijke mugcake te maken.  https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/81424/mugcake


Ingrediënten voor 1 persoon

4 eetlepels patisseriebloem

2 eetlepels bruine suiker 

3 eetlepels melk

2 eetlepels chocoladedruppels

1 koffielepel bakpoeder

½ koffielepel vanille-essence

½ koffielepel maïsolie


Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de vanille-essence, de olie en de melk tot een glad beslag.
Roer er de helft van de chocoladedruppels door.
Doe het beslag in een kopje. Strooi er de rest van de chocoladedruppels over.
Zet 1 minuut in de microgolfoven, op 600 Watt. Serveer lauw of koud. 

We wensen jullie fijne eindejaarsfeesten!