blog-3
22
april

Hoe ga je op zoek naar een studentenkamer in deze coronatijden?

Omwille van de coronamaatregelen kan je de kamers uit ons kamerbestand momenteel niet bezoeken.  Je kan ervoor kiezen om het huren van een kamer nog even uit te stellen aangezien er nog wel voldoende tijd is. Tot op heden werd er immers nog geen kamertekort vastgesteld in onze provincie 

 Zie je nog langer wachten echter niet zitten, dan geven wij graag een aantal tips mee:

  1. Start je zoektocht naar een kot alvast online. Op onze website vind je beschikbare koten, informatie over huurprijs, onkosten, kenmerken, foto’s, enz. Aan de hand van diverse criteria kan je op zoek gaan naar de kamer van je dromen. 
  2.  Het aanbod van kotatlimburg is zeer divers. Stel jezelf daarom eerst even de vraag welke eigenschappen een studentenkamer voor jou persoonlijk moet bevatten. Klein of groot? Liever bij mensen thuis of een studentenhuis? Een kamer of een studio? Wat is de afstand tot de campus? ... Het antwoord op deze vragen maakt je zoektocht een stuk makkelijker. 
  3. Heb je interesse in een bepaald kot? Aarzel niet om contact op te nemen met de verhuurder. Alle contactgegevens staan op onze  website. Je kan bijkomende vragen stellen en je contactgegevens achterlaten om verdere afspraken te maken. Zo kan je bv. aangeven of je na het opheffen van de quarantainemaatregelen het kot wil bezichtigen.
  4. Sommige verhuurders leggen een wachtlijst aan van geïnteresseerden, dus als fysiek contact weer mogelijk is kan de verhuurder je uitnodigen voor een kamerbezoek.
  5. Lees alvast de model huurovereenkomst aandachtig door .
  6. Lees onze rubriek  FAQ rustig door. Hierin vind je enkele interessante weetjes terug.
     

Veel succes met je zoektocht naar jouw nieuwe thuis!