blog-3
06
juli

7 leuke tips om je kot in te richten

Je hebt het kot van je dromen gevonden via onze website. Fantastisch! Nu komt het leukste gedeelte. Je kot inrichten! Niet iedereen kan zich een gigantisch penthouse veroorloven. Daarom is het belangrijk om je kot zo ruim mogelijk te doen lijken. Denk dus goed na voor je winkels afloopt en op meubeljacht gaat. Niet enkel het ruimtegevoel is essentieel, ook de gezelligheid mag niet ontbreken. Een kot moet een plaats zijn waar je graag bent. Je leeft er tenslotte 5 dagen in de week. Deze 7 eenvoudige tips helpen je al goed op weg.

1. Pimp your walls

Geen saaie muren voor jou! Personaliseer je muur met leuke foto’s, kleurrijke postkaartjes en hippe prints. Foto’s van je familie, hond of kat kunnen ook handig zijn voor wanneer je heimwee hebt. Maak je kot huiselijk door een boekenplank of kubus tegen de wand te plaatsen, waarop je allerlei toffe spulletjes kwijt kan.

2. Werk in de hoogte

Heb je een kleine of smalle kamer? Creëer een loftgevoel door in de hoogte te werken. Een hoogslaper is de ultieme oplossing om je ruimte volledig te benutten. Kies voor hoge kasten of hang lage kasten op tegen de muur. Zo creëer je meer opbergruimte en zal de ruimte groter lijken.

3. Ga voor lichte kleuren

Het is soms verleidelijk om voor felle kleuren te kiezen. Helaas, kies je best voor lichte kleuren en zachte pasteltinten. Je kot zal er niet enkel ruimer uitzien, het straalt daarnaast rust uit. Let wel op: Maak duidelijke afspraken met de koteigenaar of jouw kot al dan niet geschilderd mag worden. Lichte meubels hebben ook hun bijdrage. Geen zorgen, je kot zal er niet saai uitzien, nadat je het aankleedt met kleurrijke decoratie.

4. Kies voor multifunctionele meubels en wees creatief

Is het een krukje of een tafeltje, wie zal het zeggen. Soms is het beter om nieuwe multifunctionele meubels te kopen i.p.v. de grote oude meubelstukken (die thuis in de garage rondslingeren) naar je kot mee te nemen. Schaf een kist of poef met opbergruimte aan, dat je ook als salontafeltje kan gebruiken. Koop een bed met lades, salontafeltjes die je over elkaar kan schuiven of neem een ruime bureau waar je ook aan kan eten. Krijg je regelmatig vrienden op bezoek? Kies voor krukjes die je op elkaar kan stapelen.

5. Let there be light

Niets is zo ongezellig als tl-verlichting. Ga voor warme sfeerverlichting en smuk je kot op met kerstlampjes, wandlampen of een toffe bureaulamp. Zorg daarnaast dat het licht van buiten makkelijk naar binnen kan, laat de ramen vrij.

6. Breek de ruimte

Breek de ruimte. Euhm, niet letterlijk natuurlijk! Een kot dient niet enkel om te slapen. Je leeft er 5 dagen in de week.

Meubels moeten niet altijd tegen de muur staan. Door een kast of boekenrek in het midden van de ruimte te zetten kan je je kot opdelen in verschillende ruimtes. Ook met een gordijn of paneel kan je leuke onderverdelingen maken en je kan er je vuile sokken of afwas achter verstoppen.

7. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Een spiegel is niet alleen handig om je outfit te checken voor je deur uitgaat. Het heeft ook als voordeel dat het je kot groter doet lijken. Plaats één of meerdere spiegels, dichtbij of tegenover het raam, zodat er licht op kan reflecteren en je de zon in kot kan halen.